Wednesday, 30 May 2012

cantik pada ajnabi ?


♥ assalamualaikum 


first of all, nak share tentang hukum bertabarujj. i know , im sure dat all people used to diz word kan, tabaruj ! tabaruj means berhias secara berlebih lebihan. 

nakkan contoh ? ex : bulu mata palsu, rambut palsu, sanggul palsu, sanggul yang cam bonggol taik unta also plus lens.. haaa yang ni terkena batang hidung nana sendirik. konon2 nak bajet2 ala2 anak banggla la kan. hahah . ptfffff 0.O annoyed nana nie. 

ala senang cite makeup over pon same gak tau, its still tabarujj ! tuk laki2 kat lua sane please mane yg dah jadik somi pun tolong lah nasihat kat isteri2 anda, wah isteri2? ok rezeki lebeh kan hahahha. nasihat lah kat dorg jg kecantikkan hanya untuk yang halal dan bukan untuk ajnabi yang lain ok. 

bukan ape, nowdays, environment kat malaysia ni, mostly para suami x kesah semua tu, lagi jadik kebanggaan pulak bile dorang lihat isteri dorang cantik. ok disini ada pembetulan, bukan cantik untuk ajnabi lain. means please lah... x jelez bile ajnabi kpd isteri awak semua puji n rasa tertarik plus terpikat kat isteri awak ??? x jelez ? lau x jelez wallahualam lah, nmpk sgt x normal man. -.- opsst terlazer

wahai muslimah diluar sana, whether already married or not, please take a note bout diz, jangan sbb kecantikan kite , kite mengheret ajnabi kite ke neraka. benar perempuan ini musuh dalam selimut bagi lelaki. so nana seru please jaga adab, pertuturan kite, pergaulan, tingkah laku kite also kite punya akhlak, jgn jd perempuan yg tergila2 kan lelaki, tapi jadilah seorang perempuan yang laki idam kan untuk diperisterikan. ok?

bersederhana adalah tuntutan dalam agama kite. segala2nya memerlukan kesederhanaan, contoh ? awak ade ferrari, please kalau org ckp "wah untung awak de ferrari" please lah jangan ckp "memang ah mahal kot, untunggg" itu annoying k. ckp kne merendah diri tau.. cam ni "alhamdulilah rezeki Allah saya terima, ini sbnrnya ujian dari dy, bntuk ujian Allah macam2 cara boleh dtg kat kite?"...... ha baru lah, nana nak buad somi pun cam terus setuju :) ahhh sekali lagi annoyingggg nana gile gatal .

oh sebenarnye ni tak cukup besar agy. hahahha korang saiko kannn :D watlekkk..
igt ! kite cantik kerana Allah, and percayalah Allah akan sntiasa mnjaga kite ^_^


2 comments: