Wednesday, 9 May 2012

bila ade problem..

bismillahirrahmannirrahimm..

' ee benci betollah aku! wtf. ko jgn kacaw hidup aku! ko tau aku ni banyak mnde x settle agy phm! blah kau '

haaa , rilek rilekk itu just acting je. dialog when someone coming by problem. ala guys, adat hidup kat dunia ni mmg banyak dugaan. you know what, YOU WILL SURELY BE TESTED INYOUR POSSESSIONS AND IN YOURSELF. biasalah hidup takdek masalah pun cam tak best. nak tau knp tak best?

sebab... perasan x, if we have a problem. kite automatik cepat2 pakse diri pakse minda paksa perasaan tuk settle cepat2 masalah tu kan? perasan x? and if can nak cepat2 settle? whatever ways yg boleh buad problems go away kite akan try tol x? you know what, wif that way we are teaching ourself so dat jadi lebih kuad and berani. also kental kannnnn. and ianya mampu buad kite MATANG! ni yang penting.

No vision can grasp Him, but His Grasp is over all vision.--- 

so Allah itu maha melihat bukan, kenapa kite perlu tension2 sangat? no need lah. buad tua muke je. my God nightmare lahh. banyak je tips kite leyh cube, today nak tau x tips2 dye. as a muslim senang je sayang-sayang semua *wow syg*...


  • dont you easyly bagi perasaan yg control diri kita, mind kita. sebabnya marah tu akan berMAHARAJALELA tau nanti. euwkk! no no no. better jangan !
  • refer back to Him. haa ini sebaik2 penyelesaian. how big our problem tu InsyAllah boleh settle lau kite igt Allah.
  • THINK POSITIVE ! jeyahhhh. 'cam mane nana sedangkan besar kot prob ni.' ok cun! good ques. cam ni, korang just cool and tarik nafas and rest kejap, then ckp kat diri sendiri yg Tuhan beri dugaan ni sebab Dia syg and Dia nak tau how far kite bertahan and how we get to solve this prob.
  • DOA! Allah ckp kite ni manusia sombong tau lau lepas solat kite xnak berdoa. so! come on guys, ngadu je ape sume kat Dia. Dia kan maha mendengar. sebaik-baik pendengar lagi. so chill. 
haaa! bukan nak ckp org lain lah kan, even nana pon belambak2 bertimbun2 prob. tp as a muslim we should not put all blame on takdir. think back. WHAT COME TO YOU OF GOOD IS COME FROM ALLAH. means yg buruk tu datang dari kite sendiri lahh. aishh kan kan kan?

why not kite just seek help through patience and prayer. its betterrrrr , again ! MUCH BETTER than we keep nagging, keep complain je kan? guys igt Allah, jgn stress! takot sok lusa kita2 ni bakal join jadik warga hospital bahagia. laaaa mintak simpang mintak jauh. igt Allah, pelan2 settle jgn clumsy sgt n take time jika perlu. then settle. 

Orang yang kuat adalah orang yang dapat menahan kemarahannya ketika ia di dalam kemarahan dan apabila dia dalam keadaan terbeban dengan masalah.

ya Allah perempuan ni pon ade. eh bukan2, mmg tauuu memang kite x comel tapi
sekadar nak tunjuk ini muke bebas masalah. hahhaha ! kanak aku kiri dia =.=' pe saket aku ni.
ouh yea by the way selamat mencube tips kat atas tu yea (: arigatoooo

No comments:

Post a Comment