Monday, 14 May 2012

sake of Allah, ini untuk kakitwitter

do you know that tweeting with non-mahram is "berdosa". its extreamly hard nak tinggalkan tapi ini just a small jihad to Allah.

tahu sgt, teenagers like us ni payah nak terima yg bertweet ngn bukan mahram ni berdosa. mesti ade orang cemuh kan, ckp tak logik la, ini zaman moden lah,

tapi awak, awak awak semua kena igt, tanpa zaman islam dulu dulu, takdek lah zaman moden ni.hmm life is based on Allah's rule is de most complete and perfect life.

begitu juga dengan meletakkan gambar twitcon, once again sy pasti sgt awak awak semua memberontak protest bagai nak rak kan dlm hati. but the reality is korang tau tak dengan meletakkan gmbar korg tu membuat mahram korang tertarik, itu pun dikire berdosa taw


no matter whether boys or girls,its remain the same. masing2 ade mata kan nak melihat? nak2 gambar yg x menutup aurat, this one especially perempuan lah. sorry awak awak yang terasa. saya juga perempuan. tau tak, kite akan menanggung dose2 mereka selagi mereka ade nafsu n tertarik ngn kite, eventhough tak kenal, eventhough just a smaller twitcon tu kan. sin is remain sin. never change

terpulanglah, ini hanya nasihat. jika awak awak semua ada rasa takut kepada Allah, makasebar sebarkan pesanan ni, together we find a way to jihad kan. ini jihad kecil xkan kite x boleh buat kan, belom perang lagi, nabi dulu perang sambil puasa, inikan pulak kite dengan hanya sati klik je kan. (:

assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment